Güncel Haberler :
ayken. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Egitim Haberleri - Haberler: Açık Öğretim Ortaokul Sınav Sonuçları

Penulis : Unknown on 6 Aralık 2013 Cuma | 13:07

6 Aralık 2013 Cuma

Egitim Haberleri : Açık Öğretim Ortaokul Sinav Sonucları: Sınav Sonuçları  16 Aralık 2013 tarihinde açıklanacak. 03 Kasım 2013 tarihli 2013-2014 öğretim yılı birinci dönem sınav sonuçları, Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

Egitim Haberleri - Haberler: 8. Sınıflar Ortak Sınav Soruları ve Cevapları

Penulis : Unknown on 3 Aralık 2013 Salı | 14:58

3 Aralık 2013 Salı

Egitim Haberleri : 8. Sınıflar Ortak Sınav Soruları ve Cevapları: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 8. Sınıflar Ortak Sınav Soruları ve Cevapları Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji ..... Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

8. Sınıf Ortak Sınav Hazırlıkları

Penulis : Unknown on 21 Kasım 2013 Perşembe | 12:47

21 Kasım 2013 Perşembe

     8. Sınıf ortak sınavları 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak. Hali hazırda bir çok öğrenci sınavı beklemeye başladı. Ortak sınavlarda öğrencilerin hazırlıkları kadar velilerin de heyecanı artmaya başladı. Sınavlarda öğretmenler okullar arası yer değiştirerek sınavlarda görevlendirilecekler. Sınav günü yapılması gerekenlere gelince öğrenciler sınavları 3 aşamalı olarak belli aralıklarla ara vererek kendi okullarında yapacaklardır. Dolayısıyla öğrencilerin heyecanı bir nebze azalmış olacak. Öğrencilerin sınav günü hazır olmaları için genel sağlıklarına dikkat etmeliler. Sınav 2 gün içinde yapılacağından ortaokullarda 5. 6. ve 7. sınıflara okul tatil olacak...
     Tüm öğrencilere şimdiden başarılar dileriz...
yorum | | Devamını Okuyun

Egitim Haberleri - Haberler: 24 Kasım Öğretmenler Günü

Penulis : Unknown on 20 Kasım 2013 Çarşamba | 12:15

20 Kasım 2013 Çarşamba

Egitim Haberleri - Haberler: 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günü, her yaştaki insanları eğitmek için öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri şereflendirmek için çeşitli etkinlik v... Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

Eğitim Haberleri:Merkezi Sistem Ortak Sınavlar Hakkında 8. sınıf

Penulis : Unknown on 9 Kasım 2013 Cumartesi | 15:59

9 Kasım 2013 Cumartesi

Eğitim Haberleri - Haberler : Merkezi Sistem Ortak Sınavlar Hakkında 8. sınıf:      8. sınıflarda uygulanan merkezi sistem ortak sınavlarda velilerin ve öğrencilerin dikkat etmesi bazı noktalar var... Bunlardan en önem... Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

Eğitim Haberleri - Haberler - Haber Takip - Güncel Haber: Her Okula Bir Yazar-Vakıflar Ortaokulu-Sophie SMIL...

Penulis : Unknown on 30 Ekim 2013 Çarşamba | 10:43

30 Ekim 2013 Çarşamba

Eğitim Haberleri - Haberler - Haber Takip - Güncel Haber: Her Okula Bir Yazar-Vakıflar Ortaokulu-Sophie SMIL...:     Her Okula Yazar Projesi - Yazarlar Okullarda projesi kapsamında İngiliz Çocuk Edebiyatının Ünlü Yazarlarından Sophie SMILEY, İstanbul ... Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

8. sınıf ortak sınavları. uygulanması

Penulis : Unknown on 23 Ekim 2013 Çarşamba | 14:37

23 Ekim 2013 Çarşamba


  1. Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarda ve yurt dışında KKTC ve Bakanlığımıza bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.30 ve 12.00’da başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Sınavların yapıldığı günlerde okulda ders yapılmayacaktır.
  2. Ortak sınavlar, birinci günde üç oturum, ikinci günde üç oturum olmak üzere altı oturum halinde uygulanacaktır.
  3. Sınavlarda her oturum sadece bir dersi içerecek, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak ve her bir oturum süresi 40 dakika olacaktır.
      ç.  Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında kullanımı saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat haricinde, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.
     d.  Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda bulunan öğretmenlere ait olacaktır. Yerleştirme işlemlerinden sonra sınavda görevli öğretmenler sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacaktır. 

  1. Öğrenci, cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa sınav görevlilerine söyleyecek, sınav görevlileri bu durumu tutanak altına alacaktır. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya kullalamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına öğrenci, kimlik bilgilerini sınavda görevli öğretmenin açıklamalarına göre yazacak ve kodlayacaktır.
  2. Sınav görevlileri, dağıtılan sınav evrakının öğrenciye ait olup olmadığını kontrol edecektir. Öğrenciler sınav öncesinde soru kitapçıklarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse kitapçığın değiştirilmesini isteyecektir.
  3. Sınav bitiminden önce gelen tüm öğrenciler sınava alınacak, sınav bitmeden öğrenciler sınıflarından çıkmayacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.
ğ. Öğrenci, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yapacaktır.
h. Öğrenci, cevap kâğıdındaki imza bölümüne imzasını silinmeyen bir kalemle kendisi atacaktır.
ı. Cevap kâğıdında bulunan “Bu Bölüme Dokunmayınız.” kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir.
  1. Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü olup öğrenci, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdında kitapçık türü bölümünün “A” yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa “B” yuvarlağını işaretleyecektir. Sınav görevlileri de doğru işaretlemenin yapılmasını kontrol edecektir.
  2. Öğrenciler, cevaplarını soru kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kâğıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir.
  3. Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.
  4. Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirme işlemine alınmayacaktır.
  5. Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya
    çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecektir.
  6. Sınavlardansonracevapkâğıtlarınındeğerlendirmesiyapılırkenaynısınıftasınavlaragiren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılır. İkili/toplu kopya taraması sonucunda kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilir. Bu nedenle sınav esnasında öğrencilerin cevap kâğıtlarını hiçbir öğrencinin göremeyeceği şekilde önlerinde bulundurmaları ve kesinlikle herhangi bir yöntemle kopya çekme teşebbüsünde bulunmamaları gerekmektedir.

    Sınav bitiminden sonra ;



    i) Öğrenciler, cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim edecek ve sınav yoklama tutanağına imzalarını atacaktır.

    ii) Sınav görevlileri, sınava ait evrakı öğrencilerin önünde kontrol ederek toplayacak, cevap kâğıtlarını sınav güvenlik torbasına koyup kapattıktan sonra soru kitapçıklarıyla birlikte bina sınav komisyonuna teslim edecektir.
    iii) Bina sınav komisyonu, sınıflardan gelen sınav güvenlik torbalarını dönüş sınav evrak kutularına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile bu kutuları kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir. Kitapçıklar okullarda bırakılacak olup aynı gün oturumlar tamamlandıktan sonra isteyen öğrenciye verilecektir. 




yorum (1) | | Devamını Okuyun

8.sınıf Ortak sınav uygulama takvimi


ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ
Sınıf
Dönem
Sınav Tarihleri
Mazeret Sınavı Tarihleri
page2image4628
Sınav Sonuçlarının İlanı
page2image5364
8. sınıf
I. Dönem
28-29 Kasım 2013
14-15 Aralık 2013
Ocak 2014
8. sınıf
II. Dönem
28-29 Nisan 2014
10-11 Mayıs 2014
page2image10956
Haziran 2014
page2image11620


ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMLARI
DERS ADI
BAŞLAMA SAATİ
SORU SAYISI
page2image15020
SÜRESİ
Türkçe
page2image16452
09.00
20
40 DAKİKA
Matematik
page2image19012
10.10
20
40 DAKİKA
page2image20948
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi
11.20
20
40 DAKİKA


ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMLARI
DERS ADI
page2image25976
BAŞLAMA SAATİ
SORU SAYISI
SÜRESİ
Fen ve Teknoloji
09.00
20
page2image29920
40 DAKİKA
page2image30584
T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük
10.10
20
40 DAKİKA
Yabancı Dil
11.20
20
page2image35040
40 DAKİKA


GENEL AÇIKLAMALAR
Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce her dönem ortak sınavlar yapılacaktır.
Bu kılavuzda 2013-2014 eğitim öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.
      Ortak sınavlarda alınan puanlar yılsonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecektir.
Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
       Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
      Ortak sınavlar, tüm ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.30 ve 12.00’te başlayacak ve aynı anda yapılacaktır.
       Ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü üç olmak üzere, iki günde altı oturum halinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır.
Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacaklardır.
       KKTC ve yurtdışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullar hariç, ortak sınavlar ile ilgili tüm iş ve işlemler e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. 
Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Ortak sınavlarda A ve B kitapçığı olmak üzere iki çeşit kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır.
      Yurtdışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullar hariç, ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğü tarafından sınav günü bitiminde e-okul sistemine işlenecektir. Ortak sınavlara katılamayan diğer öğrenciler, mazeret durumunu gösteren belgeleri ile mazeret sınavına girme taleplerini ortaksinav@meb.gov.tr e-posta adresine, en geç ortak sınavlar tamamlandıktan bir gün sonra göndereceklerdir.
       Ortak sınavlara katılamayan öğrencilerin durumları, “ilköğretim kurumları yönetmeliği 38 inci maddesi” nde belirtilen hükümler çerçevesinde değerlendirilerek okul müdürlüğünce karara bağlanacak ve aynı gün il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecektir. Mazereti okul müdürlüğünce uygun görülen öğrenciler için Bakanlıkça belirlenen tarih ve merkezlerde mazeret sınavı yapılacaktır.
       Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan, öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmeyecek, ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacaktır.
Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirileceklerdir.
        Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8 inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS’ye girmeyecek, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı ile değerlendirilecektir.
Öğrenciler, ortak sınavlar e- kılavuzuna http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabileceklerdir. 




yorum | | Devamını Okuyun

8. sınıf ortak sınav puan hesaplaması


1* : ORTALAMA HESABI: Sınavlar ve ödevlerden alınan puanların aritmetik ortalamasıdır.
ORT=(SP1+SP2+SP3+PP+PRP)/5
Ortalama(Türkçe) = ( 75 + 85 + 70 + 75 ) / 4 = 76.2500

2*: AĞIRLIKLI ORTALAMA HESABI: Her ders için hesaplanan ortalamaların, o dersin haftalık ders saatine çarpımının, ders saatleri toplamına bölünmesi ile elde edilen değerdir.
AORT=(ORTxDS)/Toplam Ders Saati
Ağırlıklı Ortalama(Türkçe) = ( 76.2500 x 5 ) / 28 = 13.6161

3* : YILSONU BAŞARI PUANI: Her iki dönemde, her ders için hesaplanan ağırlıklı ortalama toplamlarının, aritmetik ortalamasıdır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.
Yılsonu Başarı Puanı=(1.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı + 2.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı)/2 1. Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı = 76.4137
2. Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı = 80.0446
Yılsonu Başarı Puanı = ( 76.4137 + 80.0446 ) / 2 = 78.2292

AĞILIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI: Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.
1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1)
OSP1 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700)
= ((( (85x4 + 35x4 + 90x4 + 85x2 + 60x2 + 75x2) /18) / 100) x 700) = 497.7778
2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2)
= ((( (90x4 + 75x4 + 70x4 + 80x2 + 70x2 + 75x2) /18) / 100) x 700) = 540.5556

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2) / 2 = (497.7778 + 540.5556 ) / 2
= 519.1667



8.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı
78.2292
7.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı
68.9700
6.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı
75.8700
Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı
519.1667
page3image7260
Yerleştirmeye esas puan (YEP)
page3image8440
371.1179

Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.
Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2 = (78.2292 + 68.9781 + 75.8759 + 519.1667 ) / 2
=
371.1179 

Tercih işlemleri ve yerleştirme takvimi 

Ortaokul Yıl Sonu Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır ?

yorum | | Devamını Okuyun

Ortak sınavlarda sınav güvenliği 8. sınıf


       Merkezi değerlendirmeler öğrencilerin normal dönemde girdiği yazılılardan farklı olmayacağı için normal dönemde alınan tedbirlere ek olarak,
  Öğretmenlerin sınav gözetmeni olarak farklı okullarda görevlendirilmesi,
  Gerektiği durumlarda öğrencilerin farklı sınıflara dağıtılması,
  Orta vadede sınav salonlarına kamera sistemi kurulması, tedbirleri öngörülmektedir. 
yorum | | Devamını Okuyun

8. sınıf yanlış doğruyu götürmeyecek


     8.sınıf merkezi ortak sınavlarda yanlışlar doğru cevapları etkilemeyecek. 
"Öğrencilerin okullarında girmekte oldukları yazılı sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları olumsuz etkilememektedir. Merkezi değerlendirme uygulanan yazılılardan farklı olmadığı için yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi değerlendirme açısından daha uygun görülmüştür. Bununla birlikte YDS gibi yanlış cevapların doğru cevapları etkilemediği derecelendirme sınavlarının istatistiklerine göre sınava girenlerin rastgele doğru cevabı bularak başarılı olma olasılıkları dikkate alınmayacak kadar düşüktür. Dolayısıyla yanlış cevapların doğru cevapları etkilemediği merkezi değerlendirmelerde de öğrencilerin rastgele bir yöntemle diğer öğrencilerin önüne geçmesi ve bu durumun bir adaletsizlik teşkil etmesi söz konusu değildir."
yorum | | Devamını Okuyun

Kopya Çeken Öğrenci Hakkında

Penulis : Unknown on 30 Eylül 2013 Pazartesi | 16:25

30 Eylül 2013 Pazartesi

       Kopya çeken öğrenci okul yönetimine bildirilir, sınavı geçersiz sayılır ve puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalama alınırken sınav sayısına dâhil edilir. Yani bir diğer deyişle 0 (sıfır) almış olur.

      Kopya çekmek sınavın geçersiz olmasının yanında ayrıca bir disiplin suçudur. Dolayısıyla kopya çeken hakkında disiplin soruşturması açılabilir.
yorum (2) | | Devamını Okuyun

Ortaokul Not Sistemi Nasıldır ?

          Sınav, proje ve öğrencinin performansına yönelik çalışmalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları, ilgili öğretmen tarafından zamanında e-okul sistemindeki Öğretmen Not Çizelgesi bölümüne puan olarak girilir. Puanlar beşlik sisteme göre nota çevrilerek karneye işlenir. 

 Puanların not değeri ve derecesi aşağıda gösterilmiştir.



PUAN
NOT
DERECE
85-100
5
Pekiyi
70-84
4
İyi
55-69
3
Orta
45-54
2
Geçer
0-44
1
Başarısız



        Dönem puanı, yıl sonu puanı, yıl sonu başarı puanı ve diploma puanı 100 tam puan üzerinden; dönem notu ile yıl sonu notu ise beşlik not sistemine göre Yönetmelik hükümlerince belirlenir. Beşlik not sisteminde başarı dört, başarısızlık bir notla değerlendirilir.
yorum (1) | | Devamını Okuyun

Ortaokula Kayıt Nasıl Yapılır

Ortaokula Kayıt Nasıl Yapılır?

         Öğrencilerin, ulusal adres veri tabanında belirtilen ikametgâhlarına en yakın ilkokul ve ortaokula kaydedilmeleri esastır. İmam-hatip ortaokuluna kayıtlar velinin başvurusu üzerine okul yönetimince yapılır.
         Ortaokula kayıtlar, ulusal adres veri tabanındaki öğrencinin ikamet adresi esas alınarak öğrenci yerleştirme komisyonunun belirlediği kayıt alanındaki okula e-okul sistemi üzerinden otomatik yapılır. 
        Yabancı uyruklu olup Türk vatandaşlığına kabul işlemleri devam eden ve kimlik numarası bulunan çocukların kayıtları, oturma belgesi veya pasaportlarındaki bilgilere göre yapılır.  

         Fiziki kapasitesi dolmayan okullara, kayıt alanı dışından da kayıt yapılabilir. Kapasitenin üstünde başvuru olması durumunda başvuranlar arasından kura ile öğrenci alınır. 

        Şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların yeni kayıtları, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri ilköğretim okuluna yapılır. 
       Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi okul yönetimince velilerinden istenir. Veli üç ay içinde bu işleri yapmadığı veya girişimde bulunmadığı takdirde gereği yapılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir. 
yorum | | Devamını Okuyun

Öğrenim Belgesi (Tamamlama Belgesi)

Penulis : Unknown on 29 Eylül 2013 Pazar | 14:10

29 Eylül 2013 Pazar

Açık Öğretim Ortaokulu Öğrenim Belgesi


AÖO'dan mezun olan öğrencilerimize verilen belgedir.  Öğrenciler, belgeyi almak için dosyasının bulunduğu Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüklerine  dilekçe ile  başvurması gerekmektedir.  
Diplomasını kayıp edenlere de bu belge düzenlenmektedir.

Öğrenim Belgesi Talep Dilekçesi




……………………………......... MÜDÜRLÜĞÜNE
        ………………….

…../…../……



Açık Öğretim Ortaokulu ……………………… numaralı mezun öğrencisiyim. Öğrenim belgemin (Tamamlama belgemin) düzenlenerek tarafıma verilmesini arz ederim.





Adres: …………………………..Adı-Soyadı
…………………………………..
………………………………….     İmza
……………

Tel: ………………………….

(Alan kodunuzla birlikte yazınız.)


ÖĞRENCİNİN:

T.C. Kimlik No: ………………………
Adı ve Soyadı: ..……………………..
Baba Adı: ………………………
Anne Adı: ………………………
Doğum Tarihi: ………………………
Doğum Yeri: ………………………

yorum | | Devamını Okuyun

Açık Öğretim Ortaokulu Diploması

Diploma
2010-2011 yılı 3. dönem (20/06/2011) öncesinde mezun olup diplomaları basılan öğrencilerden diplomasını almayanların diplomaları Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünde muhafaza edilmektedir. Öğrenci diplomasını dilekçe ile gönderilmesini istediği Halk Eğitim Merkezi ya da Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğünü  belirterek AÖO Müdürlüğünden istemelidirler. Diplomaları gönderilmesini istedikleri HEM ve MEM'lere gönderilecektir. Diploma, öğrencinin kendisine veya noter vekâletiyle tayin ettiği herhangi bir kişiye verilebilir.

  
DİPLOMA İSTEK DİLEKÇESİ



                                                                                                                     …../…../……

……………………………………………………..    MÜDÜRLÜĞÜNE
                   ……………………



Açık Öğretim Ortaokulu ……………………… numaralı mezun öğrencisiyim.Diplomamı süresinde alamadım. Diplomamın ………………………………………………………………… Müdürlüğüne gönderilmesini arz ederim.        





Adres: …………………………..Adı-Soyadı
…………………………………..
………………………………….     İmza
……………

Tel: ………………………….

(Alan kodunuzla birlikte yazınız.)


ÖĞRENCİNİN:

T.C. Kimlik No: ………………………
Adı ve Soyadı: ..……………………..
Baba Adı: ………………………
Anne Adı: ………………………
Doğum Tarihi: ………………………
Doğum Yeri: ………………………










yorum (5) | | Devamını Okuyun