Güncel Haberler :
ayken. Blogger tarafından desteklenmektedir.

TEOG Sınavına girmeyen öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl sağlanacak ?

Penulis : Unknown on 27 Haziran 2014 Cuma | 06:27

27 Haziran 2014 Cuma

Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş Sınavına (TEOG) girmeyen öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl sağlanacak ?

Ortak sınavlara girmeyen öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl sağlanacak?

Ortak sınavlara girmeyen öğrencilerin ortak sınavlardaki puanları sıfır olarak değerlendirilerek hesaplama yapılacak ve elde edilen yerleştirmeye esas puan doğrultusunda öğrenciler tercih işlemlerini yapabileceklerdir.

Tercih işlemleriyle ilgili bilgileri nereden takip edilebilecek?


Öğrenciler tercih sürecinde ve sonrasındaki bilgileri 2014 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzundan ve oges.meb.gov.tr adresinden takip edebileceklerdir.


Liselere yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
yorum | | Devamını Okuyun

Ortaokul Yıl Sonu Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Penulis : Unknown on 26 Haziran 2014 Perşembe | 04:59

26 Haziran 2014 Perşembe

Yılsonu başarı puanı nedir? 


Not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının, o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının, o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder.

Yıl Sonu Başarı Puanı nasıl hesaplanır? 

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

 Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı nasıl hesaplanır? 

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

 Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan nasıl hesaplanır? 


Öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

 Ek puanlar hangi oranlarda yılsonu başarı puanına eklenecektir? 


Öğrencilerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarına katıldıkları yıla ait yılsonu başarı puanına; yılsonu başarı puanının

- Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10'u,
- Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9'u,
- Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8'i,
- Bu etkinliklere katılanlar için de % 7'si

oranında ek puan eklenir.

 Puanların eşitliği durumunda nasıl bir yol izlenecek? 


Yerleştirmeye esas puanların eşit olması durumunda aşağıdaki öncelik sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır:

a) Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı
b) Sırasıyla 8, 7 ve 6’ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü,
c) Tercih önceliği,
d) Okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı.


Tercih işlemleri ve yerleştirme takvimi 

Liselere yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

yorum | | Devamını Okuyun

Liselere Tercih İşlemleri Nerelerde Yapılabilecektir ?

Liselere Tercih İşlemleri Nerelerde Yapılabilecektir ?

Tercih işlemi öğrenci tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi 8’inci sınıfı tamamladığı okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. 


yorum | | Devamını Okuyun

Liselere Yerleştirme Takvimi Nasıl İşleyecek ?

Lise Haberleri: Liselere Yerleştirme Takvimi Nasıl İşleyecek ?: TEOG Sınavları sonucunda belirlenen YEP Puanları ile birlikte tercih ve yerleştirme takvimi belirlenmiştir. YERLEŞTİRME İŞLEMLE... Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

Seçmeli Dersleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Penulis : Unknown on 22 Haziran 2014 Pazar | 14:23

22 Haziran 2014 Pazar

     2014 - 2015 Eğitim öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokullarda 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli dersleri her yıl olduğu öğrenci ve veliler seçecek. Ancak okutulacak seçmeli dersleri belirlerken bazı durumları göz önünde bulundurulması gerekir.

1. Okulun Fiziki Durumu: Okulun fiziki imkanları göz önünde bulundurulmalıdır. Örneği spor salonu bulunmayan okullarda spor etkinliklerini seçmek akıllıca olmayacaktır.

2. Öğretmen Durumu : Belli branşlarda farklı seçmeli dersler belirlerken elbette ki öğretmen durumu ve sayıları önemlidir. Örneğin yabancı dili ingilizce olan okullarda seçmeli ders olarak yabancı dil almancayı seçmek öğretmen sıkıntısıyla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Elbetteki açılan derslere göre okul müdürlükleri gerekli tedbirleri alacaklardır. Ancak bir çok okulda farklı seçmeli dersler için frklı branşlarda öğretmen bulmak güç olabilir.

3. İlgilendiğiniz alanda seçim yapın : Seçmeli dersleri normal bir ders  olarak görmeyip kişisel gelişimimize katkı sağlayacak dersleri seçmemiz gerekir. Anne ve babamızın önerileri elbette ki önemli ancak seçmek istediğiniz dersin seçme nedeninizi ailenize açıklamayı unutmayın... Hedeflerinizi her zaman ifade edin...
yorum | | Devamını Okuyun

Bursluluk Sinavi Soru ve Cevapları - 5. 6. 7. 9. 1...

Penulis : Unknown on 13 Haziran 2014 Cuma | 10:39

13 Haziran 2014 Cuma

Egitim Haberleri - Haberler: Bursluluk Sinavi Soru ve Cevapları - 5. 6. 7. 9. 1...: 2013 Yılı Soru ve Cevapları  2013 Yılı 5. Sınıf Bursluluk ve Yatılık Sınavı Soru ve Cevapları http://ortaokulhaber.blogspot.com.tr/201... Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

Seçmeli Ders Belirleme İşlemleri 5. 6. ve 7. Sinif...

Penulis : Unknown on 11 Haziran 2014 Çarşamba | 07:59

11 Haziran 2014 Çarşamba

Egitim Haberleri - Haberler: Seçmeli Ders Belirleme İşlemleri 5. 6. ve 7. Sinif...: 2014-2015 eğitim öğretim yılında Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyacak öğrencilerimizin seçmeli ders... Devamı >>>
yorum | | Devamını Okuyun

Ortaokulda Takdir Teşekkür Nasıl Alınır?

Penulis : Unknown on 6 Haziran 2014 Cuma | 13:11

6 Haziran 2014 Cuma

Ortaokulda takdir veya teşekkür alıp almadığımızı hesaplamak için tabii ki derslerin yüz üzerinden yıl sonu başarı puanlarına bakıyoruz.

Öncelikle derslerin yüz üzerinden ortalamalarını ders saatleri ile çarpıp hepsini topladıktan sonra haftalık toplam ders saatine bölüyoruz. Çıkan sonuç 70 ve 70 üzeri ise teşekkür, 85 ve 85 üzeri ise takdir alıyorsunuz...

Kafaları karıştıran bi diğer konu da e-okulun 69,99 gibi notları yuvarlayarak 70 yapıp teşekkür verip vermediği sorusu... Kesinlikle e okul küsüratlı notları yuvarlamamaktadır. dolayısıyla teşekkür almak için kesin olarak 70 puan almanız gereklidir.
yorum | | Devamını Okuyun