Güncel Haberler :
Home » , , , , , , , , , , , , , , » Seçmeli Dersleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Seçmeli Dersleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Penulis : Unknown on 22 Haziran 2014 Pazar | 14:23

     2014 - 2015 Eğitim öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokullarda 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli dersleri her yıl olduğu öğrenci ve veliler seçecek. Ancak okutulacak seçmeli dersleri belirlerken bazı durumları göz önünde bulundurulması gerekir.

1. Okulun Fiziki Durumu: Okulun fiziki imkanları göz önünde bulundurulmalıdır. Örneği spor salonu bulunmayan okullarda spor etkinliklerini seçmek akıllıca olmayacaktır.

2. Öğretmen Durumu : Belli branşlarda farklı seçmeli dersler belirlerken elbette ki öğretmen durumu ve sayıları önemlidir. Örneğin yabancı dili ingilizce olan okullarda seçmeli ders olarak yabancı dil almancayı seçmek öğretmen sıkıntısıyla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Elbetteki açılan derslere göre okul müdürlükleri gerekli tedbirleri alacaklardır. Ancak bir çok okulda farklı seçmeli dersler için frklı branşlarda öğretmen bulmak güç olabilir.

3. İlgilendiğiniz alanda seçim yapın : Seçmeli dersleri normal bir ders  olarak görmeyip kişisel gelişimimize katkı sağlayacak dersleri seçmemiz gerekir. Anne ve babamızın önerileri elbette ki önemli ancak seçmek istediğiniz dersin seçme nedeninizi ailenize açıklamayı unutmayın... Hedeflerinizi her zaman ifade edin...
Share this article :

Yorum Gönder